Kedlubny s rýžovým misem

29. října 2011 v 18:25 |  Rychlá jídla

Jednoduchý a zajímavý způsob, jak naložit s kedlubnami, které dobře doplňuje výrazná chuť misa. Skvělé jako svačinka nebo příloha. Veganské, bez lepku, bez cukru.

Potřebujeme
kedlubna - nakrájená na kostky
olej - sezamový, 1 lžíce
sůl - špetka
rýžové miso - 1 lžíce

1 Oloupanou kedlubnu nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji. Asi po 2 - 3 minutách podlijeme trošku vodou, osolíme, přiklopíme a dusíme do měkka.

2 Miso rozmícháme v trošce vody, přilijeme ke kedlubně a na mírném ohni prohřejeme tak, aby kedlubna natáhla chuť a barvu misa, ale aby se miso nevařilo klokotem, jinak by ztratilo některé blahodárné účinky.

3 Hotové měkké kedlubny můžeme pomačkat, rozmixovat nebo podávat jako celé kostičky. Jíme teplé.


Tipy na vaření
Kolik kedlubny? Máte-li gigant, tak asi půlku menší kedlubny. Máte-li běžné kedlubny, pak asi dvě střední.
Miso je fermentovaná pasta plná enzymů, které mají pozitivní vliv na naše zažívání. Nemělo by se proto moc dlouho vařit.

Inspirace
Recept jsem našla v kuchařce Makrobiotické nedělní vaření, kde použili miso natto nebo miso sójové. Taky kedlubnu nesmažili, ale jen vytřeli dno kastrolu olejem, vložili kostičky a zalili vodou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Všechny recepty na tomto blogu jsou veganské. Při vaření receptů používám převážně biopotraviny, ovoce a zeleninu spíše z trhu či ze zahrádky.