Cizrnová směs s polentou

15. září 2011 v 15:48 |  Rychlá jídla

Tady je tip na rychlou a chutnou večeři. Je třeba se ale trochu připravit předem - uvařit polentu a cizrnu.


Potřebujeme (2 porce):
kukuřičná polenta
mrkev - 1 střední
cizrna - uvařená
cibule - 2 střední
česnek - 2 stroužky
sušené chilli - špetka
olivový olej
sůl
mladá kapusta nebo špenát

1 Několik hodin předem si připravím polentu. Dám vařit 0,5 l vody a mezitím oloupu a nastrouhám najemno mrkev. Odměřím si asi 150 ml polenty a vhodím ji do vařící osolené vody. Míchám a vařím na mírném plameni podle návodu (když použíju instantní polentu, trvá to několik minut). Ke konci varu vmíchám do polenty nastrouhanou mrkev, lžičku oleje. Je-li polenta moc hustá, doliju ještě trochu převařené vody a dobře rozmíchám. Nakonec vliju polentu na plech nebo do nějaké mělké široké zapékací formy. Nechám ztuhnout. Trvá to 1 - 2 hodiny.

2 Cibuli nakrájím na kolečka a pomalu smažím v pánvičce na olivovém oleji. Přidám česnek nakrájený na tenké plátky, špetku chilli a sůl. Po 10 minutách přidám cizrnu s trochou vývaru, přiklopím a dusím 5 minut. Mezitím si nakrájím kapustu na drobné proužky a vhodím ji ke směsi na pánvičce a ještě chvilku podusím. Musím to hlídat - kapusta by měla zůstat ještě krásně zelená, ale neměla by být syrová.

3 Polentu nakrájím na kostky a podávám s cizrnovou směsí. Další (lepší) alternativa je pomazat vychladlou a ztuhlou polentu olivovým olejem a dát do trouby zapéct (na 200°C) než začnu připravovat cizrnu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Všechny recepty na tomto blogu jsou veganské. Při vaření receptů používám převážně biopotraviny, ovoce a zeleninu spíše z trhu či ze zahrádky.