Jáhlovo-meruňkový koláč

17. srpna 2011 v 21:37 | Sharla |  Sladké

Rozhodla jsem se vyzkoušet tenhle recept z jáhlového těsta. Vtip je v tom, že se jáhly nechají nějakou dobu fermentovat a krásně zesládnou, takže už nepotřebujete žádný cukr ani jiná sladidla.


Potřebujeme
jáhly - 1 hrnek (asi 200g)
špaldová mouka celozrnná - 3 lžíce
sůl - špetka
meruňky

formu na koláč - já mám nejradši skleněnou, kterou nemusím vymazávat a vysypávat

1 Jáhly properu, aby nebyly hořké. Nasypu je do hrnce a většinou je zaliju vařící vodou a nechám asi 5 minut stát. Pak scedím a ještě 1 - 2 x properu v horké vodě. Přidám špetku soli a zaliju studenou vodou, aby jáhly byly ponořené. Raději používám méně vody a podle potřeby dolévám horkou vodu. Jáhly vařím asi 30 minut.

2 Odklopím pokličku a jáhly nechám trochu vychladnout, ale ne moc, takže je lepší najít si nějakou práci v kuchyni, abych na ně nezapomněla. Trvá to asi 15 - 20 minut.

Zbytek receptu zde již brzy. Zatím ho dolaďuji - jednou se mi těsto totiž povede a je krásně sladké, ale jindy nic. Tak až to budu mít vychytané, hned ho sem napíšu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Maki Maki | 22. listopadu 2016 v 20:14 | Reagovat

S napětím čekám na zbytek receptu :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Všechny recepty na tomto blogu jsou veganské. Při vaření receptů používám převážně biopotraviny, ovoce a zeleninu spíše z trhu či ze zahrádky.