Těstoviny s hráškem, brokolicí a cuketou

29. července 2011 v 20:44 | Sharla |  Těstoviny

Lehké jarně letní jídlo. Zelená zelenina dodá těstovinám chuť i krásnou barvu, proto by měla být co nejčerstvější, především brokolice. Díky hrášku, restované cibulce a sójové smetaně májí tyto těstoviny jemnou nasládlou chuť.


Potřebujeme
těstoviny - rýžové nebo kukuřičné (ty jsou krásně žluté) jsou bez lepku
brokolice - rozebraná na malé růžičky
hrášek - čerstvý nebo mražený (např. Albert bio hrášek)
cuketa - 1 střední, může být oloupaná
cibule - 1 střední
olivový olej
sladká paprika - 1/2 lžičky
smetana (např. sojová Provamel), dle chuti
bazalka - čerstvá, hrst lístků na ozdobení

hrnec na vaření těstovin, hluboká pánev / další hrnec na přípravu omáčky

1 Omyju a očistím zeleninu a dám vařit vodu na těstoviny. Nakrájím cibuli na malé kostičky. Na pánvi rozpálím olej a přidám nakrájenou cibuli, trochu soli a smažím na velmi mírném ohni.

2 Vroucí vodu osolím a vhodím do ní těstoviny. Nakrájím cuketu na drobné kostičky a vhodím je na cibuli. Mezitím vložím hrášek k těstovinám a na poslední 3 - 4 minuty také brokolici.

3 Cuketu a cibuli zapráším sladkou paprikou se špetkou sušeného chilli, zamíchám a z hrnce s těstovinami odeberu asi 3 lžíce vroucí vody a zaliju jí cuketu, takže se vytvoří červená omáčka. Cuketu a cibuli nechám ještě chvíli dusit a mezitím sliju těstoviny s hráškem a brokolicí.

4 Červenou omáčku ochutím 1 lžičkou umeocta a zjemním sójovou smetanou. Přidám těstoviny se zeleninou a dobře promíchám. Posypu lístky bazalky a podávám.

Omáčku je možné zahustit maizenou nebo kuzu. Místo papriky lze použít nadrobno nasekaný čerstvý kopr.
Inspirace - časopis BBC Good Food
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Claudia Claudia | E-mail | Web | 29. července 2011 v 21:23 | Reagovat

vypadá to dobře, určitě to vyzkouším

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Všechny recepty na tomto blogu jsou veganské. Při vaření receptů používám převážně biopotraviny, ovoce a zeleninu spíše z trhu či ze zahrádky.