Petrželová krémová polévka s cibulí

22. prosince 2010 v 21:04 |  Polévky

Lahodná polévka, která hezky vypadá i chutná. Byla jsem překvapená, jak se mi povedla. Kéž by všechny recepty, které vymyslím, dopadly takhle. Jenom nevím, jestli jsem tu polévku vařila z petržele, nebo z pastiňáku.





Potřebujeme
petržel / pastiňák - 4 středně velké
bobkový list - 1 střední
nové koření - 4 kuličky
cibule - 1 střední
olej na smažení - dm / biolinie, 2 lžíce
sladká paprika - 1 lžička
sušené chilli - špetka (dle chuti)
vlašské ořechy - pražené, hrst nebo dle chuti
řasa - např. Kombu

mixér

1 Petržel očistím, nakrájím na velké kusy, dám do hrnce. Přidám koření (bobkový list a nové koření), kousek řasy kombu (asi 3 cm) a zaliju skleničkou studené vody. Přivedu k varu. Mezitím očistím cibuli a nakrájím na tenká kolečka.

2 Když se voda vaří, přidám lžičku soli a přiliju asi 0,3 l horké vody (zelenina by měla být ponořená). Vařím 15 - 20 minut.

3 V pánvi zahřeju olej a vhodím do něj cibulové kroužky. Smažím pomalu na mírném ohni. Asi po deseti minutách přidám trochu soli, přiklopím pokličkou a dusím.

4 Když je petržel měkká, stáhnu z ohně, vyndám koření a řasu a zeleninu rozmixuju. Vrátím do hrnce. K cibuli na pánvi přidám sušené chilli a nasekané ořechy. Nechám chvíli smažit a dochutím polévku - lžičkou sójové omáčky Tamari a lžičkou sójové smetany.

5 Úplně nakonec přidám k cibuli sladkou papriku, zamíchám a asi po minutě stáhnu z ohně. Polévku naliju na talíře a zdobím oranžovými paprikovými cibulovými kroužky s ořechy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Všechny recepty na tomto blogu jsou veganské. Při vaření receptů používám převážně biopotraviny, ovoce a zeleninu spíše z trhu či ze zahrádky.