Listopad 2010

Dýňová polévka

20. listopadu 2010 v 16:14 Polévky
dýňová polévka

Toto je pravděpodobně moje nejoblíbenější polévka. Má vynikající chuť a konzistenci. Navíc mě udivuje, že pouhé dvě ingredience, cibule a dýně, dokážou vytvořit něco tak lahodného. Poprvé jsem tuhle polévku jedla v pražském Albiu a pak našla recept v Biokuchařce Hanky Zemanové. Tady je trochu upravená verze:

Brownies z červené řepy

12. listopadu 2010 v 20:49 Sladké


řepa brownies
Výborná a zdravá sladkost, plná vitamínů a vlákniny (a čokolády). Inspiroval mě recept v zářijovém čísle časopisu BBC Good Food. Upravila jsem ho tak, aby byl bez cukru, bez másla a bez vajec, přesto chutná skvěle.


Kdo jsem?

12. listopadu 2010 v 20:48
Je mi 30+ a kromě jiných věcí mě moc baví vařit a péct a hlavně zkoušet nové věci. Vášeň pro vaření a pečení ve mně zažehlo první číslo Apetitu (a také fakt, že jsem se v té době vdala a vařit pro dva je přeci jen něco jiného). Dodnes mi neuniklo ani jedno číslo a mám je všechny hezky při ruce, když potřebuji inspiraci.
Všechny recepty na tomto blogu jsou veganské. Při vaření receptů používám převážně biopotraviny, ovoce a zeleninu spíše z trhu či ze zahrádky.